2-4 μπούτια (ή κοπανάκια) γαλοπούλας
1/2 φλ.ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 λεμόνι (ο χυμός)
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
>> κύμινο
>> πάπρικα γλυκιά
>> τζίντζερ
1 κλαράκι (ή 1 κ.γλ.) ρίγανη
>> θυμάρι
>> δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Πλένω τα μπούτια και τα βάζω να μαριναρισθούν για 1/2 ώρα με το μίγμα λάδι, λεμόνι, κρασί, κρεμμύδι, σκόρδο και μυρωδικά.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω τα μπούτια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνω με τη μαρινάδα και προσθέτω 1 ζεστό νερό να τα μισοσκεπάζει και αλατοπίπερο.
Σιγοβράζω σκεπασμένο να μαλακώσουν (45′).
Σερβίρεται ζεστό, με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.