Κεμπάπ πολίτικο

1 κιλό κιμάς (3/4 πρόβειος / 1/4 βωδινός),
περασμένος 2 φορές
2 μεγάλα κρεμμύδια ξυσμένα
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
½ κ. γλ. μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ. γλ. τσιμένι
1/2 κ.γλ. καυτερή πάπρικα
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
πίτες για σουβλάκια
κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
μαιντανός ψιλοκομμένος
4 ντομάτες κομμένες στα 4, περασμένες σε σούβλες
και ψημένες στη σχάρα
πάπρικα γλυκιά
1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ψημένη ή τηγανητή
τζατζίκι

Ανακατεύω όλα τα υλικά σε μπωλ, ζυμώνω καλά το μίγμα με βρεγμένα χέρια ή σε μίξερ (20′ στη χαμηλή ταχύτητα με ζυμωτήρες), προσθέτοντας αν χρειασθεί 1/2 ποτήρι νερό, μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει και να κολλάει στα χέρια. Το βάζω στο ψυγείο για 1-12 ώρες να σφίξει.
Το ξαναζυμώνω και με βρεγμένα χέρια πλάθω μακρουλά πλακέ μπιφτέκια (2.5 χ 15 εκ.) σε πλακέ σιδερένιες σούβλες.
Τα ψήνω στα κάρβουνα (ή γκριλ στους 180ο), γυρίζοντάς τα για να μην καούν, 15′-20′. Να γίνουν καλοψημένα (να ροδίσουν), αλλά μαλακά και ζουμερά (να μην ξεραθούν).
Αλείφω ελαφρά τις πίτες με λάδι και τις ψήνω ελαφρά.
Φτιάχνω τυλιχτά κεμπάπ με ντομάτα, κρεμμύδι & μαιντανό σε πίτα. Ή βάζω στο κάθε πιάτο 1 ή 2 ψημμένες και κομμένες στα 4 ζεστές πίτες και πάνω ή δίπλα τους 4 κεμπάπ, τις ψημένες ντομάτες και λεπτές φετούλες κρεμμύδι, ανακατεμμένο με μαιντανό.
Πασπαλίζω με αλατοπίπερο & (γλυκιά) πάπρικα.
-Πρόβειο κιμά κόβουν και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών.
-Υπάρχει έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για κεμπάπ σε καταστήματα μυρωδικών
-Όσο περισσότερο κρεμμύδι στο μίγμα του κιμά, τόσο πιό αφράτο το κεμπάπ.
-Αν δεν έχω τις ειδικές πλακέ σούβλες, μπορώ να χρησιμοποιήσω καλαμάκια ή να τα πλάσω σαν σουτζουκάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *